Paripović osigurao tvrtkama partnerima četiri i pol milijuna kuna

Piše: eVz

Objavljeno: 05.12.2012. 12:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: eVz

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u nastavku su kriminalističkog istraživanja nad Duškom Paripovićem.

Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Varaždina u ime i za račun trgovačkog društva, u rujnu 2008. godine sklopio ugovor o zajedničkom poduhvatu i poslovnoj suradnji između njegovog trgovačkog društva i još tri trgovačka društva iz Varaždina, za raspisano javno nadmetanje od strane javne ustanove jedinice lokalne samouprave, za obavljanje poslova projektiranja i izgradnje stanova po programu subvencionirane stanogradnje, te pri izvođenju radova postupao na način da je za navedena tri trgovačka društva partnera ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 4 542 000 kuna.

Također je utvrđeno da je od 2006. do 2012. godine, sebi isplatio ukupno 7 200 000 troškova prijevoza, službenih putovanja, te terenskog dodatka, iako za iste uplate ne postoji vjerodostojna dokumentacija, niti su sredstva namjenski utrošena – u korist zaposlenika poduzeća koji su ostvarili prijevoz, službena putovanja, odnosno terenski dodatak.

Nadalje, u istom razdoblju, u više je navrata na blagajni trgovačkog društva podizao iznose po osnovu putnih troškova i službenih putovanja koji su knjigovodstveno prikazani kao porezno priznati trošak društva, te ponovno uplaćivao navedeni novac na račun društva, iskazujući te uplate kao vlastite pozajmice društvu. Na taj je način stvarao novo potraživanje trgovačkog društva prema njemu kao fizičkoj osobi. Na opisane je načine ostvario protupravnu imovinsku korist od oko 2 000 000 kuna.

Protiv njega će se Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti posebno izvješće kao dopuna već postojeće kaznene prijave za više kaznenih djela Zlouporabe položaja i ovlasti.

Komentari