Parkovi o igralištima: Kosimo redovito, a smeće pravi mladež delinkventnog ponašanja

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 25.03.2015. 11:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Simona Novoselec

Izvijestili smo javnost o problemima na dječjem igralištu u Jalkovcu, na koje nam se požalila čitateljica. Ona je tvrdila kako strahuje za zdravlje djece zbog neuređenosti dječjeg igrališta, a iz Parkova su javili kako su utorak igralište počistili.

>>FOTO: Zbog opušaka i stakla po igralištu, čitateljica strahuje za zdravlje svoje djece

- Željeli bismo vas informirati o činjenici kako na području grada Varaždinu postoje ukupno 50 dječjih igrališta – što na lokacijama u užem i širem  centru grada te u gradskim kvartovima, što u prigradskim naseljima. Sakupljanje otpada sa svih zelenih površina obavlja se na dnevnoj bazi, a također se istim intenzitetom vrše obilasci dječjih igrališta. Nažalost, tijekom vikenda  na pojedinim igralištima okuplja se starija mladež, koja konzumira alkohol i za sobom ostavlja veće količine otpada, a koje je nemoguće sakupiti odmah po njihovom nastanku. Tako je igralište u Jalkovcu počišćeno danas  24. ožujka ujutro - ističu iz Parkova te dodaju kako se moraju uključiti i druge institucije.

- Nakon što se takvo nešto uoči ili ukoliko nam se na problem dojavi od strane građana ili posjetitelja, reagiramo bez odlaganja. Budući da se takvo delikventsko ponašanje ujedno povezuje i sa remećenjem javnog reda i mira, ali i sa drugim nedopuštenim radnjama kojih smo svjedoci, apeliramo i na druge nadležne institucije koje bi svojim uključivanjem mogle takve stvari spriječiti te omogućiti ugodniji život ostalih ljudi u zajednici.

Čitateljica je isticala da se dječje igralište u Jalkovcu rijetko kosi, no iz Parkova to demantiraju.

- Što se tiče košnje navedenog dječjeg igrališta u Jalkovcu, od 2014. godine, na našu inicijativu u Program održavanja zelenih površina grada uvrstili smo stavku košnje dječjih igrališta u vangradskim naseljima, pa vas možemo informirati kako smo navedeno igralište u protekloj godini pokoslil 8 puta, a toliko puta planira se pokositi i u 2015. godini. Smatramo da je to dovoljan broj košnji kako bi igralište bilo uredno, ta kako bi se djeca mogla nesmetano i sa užitkom na njemu igrati i tamo boraviti- zaključuju iz Parkova.

Komentari