Pas iskočio iz košare, biciklistkinja teško ozlijeđena pri padu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 31.03.2014. 10:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

U subotu, 29. ožujka oko 19:30 sati, u Pribislavcu, u Ulici braće Radića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 48-godišnjakinja iz Belice, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Ona je upravljala tehnički neispravnim biciklom (bez ugrađenih uređaja za osvjetljavanje ceste) i u košarici na upravljaču prevozila psa držeći njegov povodnik u ruci. U jednom trenutku pas je iskočio iz košarice i povodnikom povukao vozačicu bicikla koja se zbog toga prevrnula s bicikla i pala na kolnik.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu o prometnoj nesreći podnijeti će se posebno izvješće.

Prema izvješću Policijske uprave međimurske, tijekom proteklog vikenda na području Međimurja dogodilo se ukupno 5 prometnih nesreća, od čega 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba teško i 1 lakše ozlijeđena, te 3 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su: nepropisna i neprilagođena brzina – 2 prometne nesreće, nepoštivanje prednosti prolaza - 1 prometna nesreća, nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag - 1 prometna nesreća, ostale greške – 1 prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod 3 sudionika prometnih nesreća, pri čemu je najveća koncentracija u iznosu od 2,11 g/kg zabilježena kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila u Brezju.

Komentari