Tragikomičan slučaj Stjepana Pavlekovića nad kojim se zgražala cijela Hrvatska, dobio je sudski epilog. Pavleković je priveden na policiju zbog objave fotografije na Facebooku na kojoj Popaj puši marihuanu, ali na koncu je Visoki prekršajni sud odbacio presudu Prekršajnog suda u Ivancu prema kojoj je Lepoglavčan počinio prekršaj promicanja posjedovanja, proizvodnje i prometa drogama.

Stjepan Pavleković na Facebooku profilu u veljači ove godine objavio je slike Popaja i Snjeguljice pored biljke indijske konoplje jer su mu se učinile duhovite. Uskoro su mu na vrata pokucali policijski službenici i kazali mu da mora na razgovor jer promovira opojne droge što je kazneno djelo.

U kuću su mu upali u vrijeme kad je kod kuće slavio rođendan, ali na ispitivanje na policiju je otišao. Kasnije mu je sutkinja Prekršajnog suda u Ivancu izrekla kaznu od 1.000 kuna s tvrdnjom da je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droge, i to tako da je na društvenoj mreži, objavivši sporne karikature i ilustracije, počinio prekršaj promicanja posjedovanja, proizvodnje i prometa drogama. Uz to morao je platiti i 150 kuna sudskih troškova, no na tu odluku se žalio.

Visoki prekršajni sud je na kraju ustanovio da samo objavljivanje fotografija Popaja s marihuanom ne predstavlja promicanje droge i slučaj vratio na ponovno suđenje.

- Visoki prekršajni sud srušio je presudu Prekršajnog suda u Ivancu. Sud je zaključio da ilustracija Popaja s indijskom konopljom nije promidžba posjedovanja, prometa ni proizvodnje droge. Vjerujem da će me sada Prekršajni sud osloboditi optužbi koje su stvarno smiješne - rekao nam je Stjepan Pavleković koji je čak završio i u malezijskim medijima.

- Medijski natpisi su mi išli također u korist, a pokazalo se da su institucija odradile svoj posao - zaključio je Pavleković.

Komentari

08.12.2015. 19:47h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: facebook