teška kaznena djela

Podignuta optužnica protiv Makedonca koji je u Varaždinu izbo petoricu svojih vršnjaka

Objavljeno: 15.11.2022. 09:03

Zadnja izmjena: 15.11.2022. 09:03

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. listopada 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv državljanina Sjeverne Makedonije (1999.) zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja ubojstva i četiri pokušaja teške tjelesne ozljede.

Kako stoji na stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, okrivljenog 23-godišnjaka se optužnicom tereti da je 28. travnja 2022. oko 3:00 sata, na ulici u centru Varaždina, s ciljem da usmrti 23-godišnjaka zadao mu dva uboda nožem u tijelo i nanio mu osobito tešku ozljedu, a smrtna je posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom. Okrivljenog 23-godišnjaka tereti se da je istom prilikom nožem zadao više uboda i reznih rana još četvorici muškaraca i nanio im tjelesne ozljede. 

Nadalje stoji kako se okrivljenik nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od počinjenja novih kaznenih djela.

Komentari