Pet osoba ozlijeđeno u prometnim nesrećama tijekom vikenda

Objavljeno: 09.01.2012. 13:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Pet je osoba ozlijeđeno u prometnim nesrećama koje su se proteklog vikenda dogodile na prometnicama Varaždinske županije. Zanimljivo, svih pet osoba ozlijeđeno je u slijetanju vozila s ceste.

Sezonu slijetanja s ceste otvorio je u noći s četvrtka na petak pijani 18-godišnjak sletio s ceste u Zagrebačkoj ulici u Turčinu.

Osamnestogodišnjak je upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 1,21 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, izgubio nadzor nad upravljačem, skrenuo na travnatu površinu, te se uslijed udaranja u betonski poklopac plinske cijevi prevrnuo na krov.

U nesreći je osim 18-godišnjaka ozlijeđen i 30-godišnji putnik iz njegovog vozila. Oboje su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin te su nakon pružene liječničke pomoći pušteni kući.

Ozljede koje još nisu okvalificirane zadobio je u slijetanju vozila i 45-godišnji muškarac. On je u subotu navečer oko 19.30 sati, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 1,57 promila kroz mjesto Možđenec, sletio vozilom u cestovni jarak i udario u dvorišnu ogradu.

Sa ceste je upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,01 promila sletio i 30-godišnji muškarac. On je u noći sa subote na nedjelju iza ponoći, upravljajući vozilom Varaždinskom ulicom u Gornjem Vratnu, izgubio nadzor nad upravljačem, te u zanošenju udario u dvije betonske dvorišne ograde.

Nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici Varaždin, 30-godišnjak je pušten kući, a utvrđeno je da je u prometnoj nesreći srećom samo lakše ozlijeđen.

Posljednje slijetanje vozila u kojem je ozlijeđena 56-godišnja žena dogodilo se u nedjelju oko 11 sati u mjestu Varaždin Breg.

56-godišnjakinja je upravljajući osobnim vozilom u Mostečkoj ulici u naselju Varaždin Breg, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor nad upravljačem i vozilom sletjela u cestovni jarak.

Prevezena je u Opću bolnicu Varaždin i zadržana na liječenju, dok njezine ozljede zasad nisu okvalificirane.

Komentari