Petero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.10.2013. 20:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Prema izvješću PU varaždinske, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

U petak, 18. listopada oko 6:25 sati u ulici Miroslava Krleže u Sigecu Ludbreškom dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Žena starosti 50 godina upravljala je biciklom uz desni rub kolnika, bez upaljenih svjetala na biciklu te bez reflektirajućeg prsluka. U jednom je trenutku, zbog nedržanja potrebite udaljenosti prilikom pretjecanja, u stražnji dio bicikla, prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je u istom smjeru upravljao 24-godišnjak. Uslijed udara 50-godišnjakinja je pala s bicikla, pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje su njezine ozljede okvalificirane kao lakše.

U subotu, 19. listopada oko 22 sata u Koretincu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg iz smjera Čalinca u smjeru Koretinca. Dolaskom na nizbrdicu i ulaskom u desni zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste te utjecaja alkohola, lijevim je kotačima prešao na lijevu bankinu i izgubio nadzor nad vozilom, nakon čega je vozilom sletio u desno van kolnika u dvorišnu ogradu. Nakon udara u ogradu, vozilo se prevrnulo na krov. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 55-godišnji putnik iz njegovog vozila, a medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 20. listopada u 4:20 u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 41 godinu upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.42 g/kg Merlićevom ulicom iz smjera Frana Supila u smjeru ulice Ruđera Boškovića. Dolaskom do raskrižja sa Međimurskom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je vozilom u raskrižje bez zaustavljanja te oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je Kukuljevićevom ulicom iz smjera Preradovićeve ulice upravljala 24-godišnjakinja. Tom prilikom je došlo do udara prednje strane osobnog vozila 41-godišnjaka u desnu bočnu stranu osobnog vozila 24-godišnjakinje, nakon čega je 41-godišnji vozač napustio mjesto događaja pješke, te je naknadno pronađen od strane policijskih službenika. U prometnoj nesreći ozlijeđena 25-godišnja putnica iz vozila 24-godišnjakinje, kojoj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede su okvalificirane kao lakše.

U nedjelju, 20. listopada oko 18:10 sati u Varaždinu se dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 36 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.04 g/kg ulicom Ruđera Boškovića iz smjera Koprivničke ulice. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila kojim je do tada ispred njega u istom smjeru upravljao 26-godišnjak, a koji se vozilom zaustavio zbog skretanja u lijevo u odvojak ulice Ruđera Boškovića i propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Od udara vozilo je odbačeno naprijed u lijevu prometnu traku ulice Ruđera Boškovića gdje je prednjim lijevim dijelom udarilo u lijevu bočnu stranu osobnog vozila sa kojim je upravljala 29-godišnjakinja. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 26-godišnji vozač osobnog vozila. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, gdje su ozljede okvalificirane kao lakše.

Komentari