Petero ozlijeđenih u prometnoj nesreći na cesti Otok - Hrženica

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 24.03.2014. 11:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Tijekom proteklog vikenda na području Međimurske županije evidentirano je ukupno 10 prometnih nesreća, od čega 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena i 6 lakše, te 7 prometnih nesreća sa nastalom materijalnom štetom.

U subotu, 22. ožujka oko 7:20 sati, na raskrižju županijske ceste Otok - Hrženica i lokalne ceste uz derivacijski kanal, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila koprivničkih registracijskih oznaka, 36-godišnjak iz Lepavine, koji se kretao lokalnim cestom, dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, već je ušao u raskršće i svojim vozilom udario u osobni automobil daruvarskih registracijskih oznaka s kojim je županijskom cestom upravljao 73-godišnjak iz Poljana.

>> Sudar kod dravskog mosta u blizini Hrženice, više ozlijeđenih

Od siline udara osobni automobil daruvarskih registracijskih oznaka odbačen je u metalnu cestovnu zaštitnu ogradu.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječnička pomoć je pružena 73-godišnjem vozaču i putnicama iz njegovog osobnog automobila, 64-godišnjakinji iz Poljana i 61-godišnjakinji iz Grubišnog Polja, te 36-godišnjem vozaču i putnici iz njegovog vozila, 34-godišnjakinji iz Novigrada Podravskog. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je 64-godišnjakinja teško ozlijeđena, a ostali lakše.

Protiv 36-godišnjeg vozača će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske, tijekom noći s 22. na 23. ožujka, u vremenu od 21 do 5 sati, proveli su operativnu akciju "Alkohol". Tijekom provođenja akcije utvrđena su ukupno 23 prekršaja od čega 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 12 ostalih prekršaja.

Najveća utvrđena koncentracija alkohola u količini od 2,24 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača bicikla iz Mihovljana.

Komentari