Peti mjesni odbor: Predizborno "vrtlarenje" ili konačno saniranje komunalnog problema?

Objavljeno: 28.05.2015. 11:23

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 10:32

Foto: Foto čitatelja

Ovih dana se u stambenom naselju u Harambašićevoj ulici provodi nesvakidašnja predizborna kampanja za vijeće 5. MO Varaždin, koja se ogleda u brzopletoj sadnji ukrasnog drveća oko zgrada, tvrde naši čitatelji...

Naime, naši čitatelji kažu da Miroslav Marković, nositelj liste SDP-a 5. Mjesnog odbora već nekoliko dana na trošak proračuna Grada Varaždina ubrzano pokušava sadnjom tuja ozeleniti okoliš zgrada u Harambašićevoj.

Činjenica je da se godinama ništa nije radilo u tom smjeru i sve je to nekako išlo do utorka, 26. svibnja, kada se pokušalo iskop za sadnju napraviti bagerom. Trebalo je posao odraditi brže i lakše. No, u neposrednoj blizini zgrade kbr. 30, u kojoj gospodin Marković stanuje, došlo je do propadanja bagera, te je tom prilikom puknuo šaht i popucale su cijevi spojene na njega. Spomenuti nositelj liste SDP-a, odmah je angažirao dežurnu službu Varkoma. Djelatnici te tvrtke su odmah došli i pristupili otklanjanju kvara – navode naši čitatelji i dodaju da su komunalci pritom morali iščupati nekoliko povećih stabala, koje su stanari sami posadili prije nekoliko godina.

Napravljena je dvostruka šteta, tuže se čitatelji eVaraždina, jer je, kažu, uništeno drveće i razbijen šaht koji sada pokušavaju sanirati.

- Primijetili smo da tuje sade varaždinski Parkovi, a tih stotinjak tuja sigurno košta i držimo da će takva predizborno - vrtlarska kampanja jedne političke stranke iz 5. MO biti dodatan trošak za sve Varaždince. Ukoliko je zaista istina da se ovo radi novcima iz gradskog proračuna, hoće li itko pozvati na odgovornosti gospodina Markovića i one koji su ta sredstva odobrili – pitaju se čitatelji našeg portala.

Kako je to izgledalo u Harambašićevoj ulici pogledajte na fotografijama koje su nam poslali čitatelji:

Međutim, na prozivke i navode naših čitatelja demantijem odgovara Miroslav Marković priopćenjem kojeg donosimo u cijelosti:

Ispred zgrade u ulici Augusta Harambašića 30a u kojoj živim, već nekoliko godina dolazi do konstantnog slijeganja tla pored kanalizacijskog šahta koji se nalazi na nekoliko metara od glavnog ulaza u našu zgradu. Uz to, pojavile su se i rupe u zemlji kroz koje su miševi i štakori počeli izlaziti i mi smo (s pravom) posumnjali da je došlo do puknuća kanalizacijske cijevi.

S obzirom da se tu igraju naša djeca prvo smo nekoliko puta sami navozili zemlju i pokušali sanirati rupu ali bez uspjeha.  Zbog toga je moja supruga prije par dana poslala e-mail na varaždinski portal za građane grada Varaždina (GRIC) i Varkom s molbom da se taj problem sanira. Djelatnici Varkoma su potom izašli na teren i nakon iskopa utvrdili da je zaista došlo do puknuća, zamijenili puknutu cijev i sanirali teren. Sve ovo može se provjeriti u Varkomu čiji djelatnici su brzo i efikasno odradili posao. Kao zamjenik predstavnika zgrade bio sam prisutan kod izvođenja radova tako da vam mogu poslati i slike na kojima se vide mjesta puknuća.

Ovim putem se u svoje i ime svih stanara zgrade, zahvaljujem djelatnici GRIC-a i Varkom na brzoj intervenciji i odlično obavljenom poslu.
Miroslav Marković
Zamjenik predstavnika zgrade A. Harambašića 30a.

Kao dodatne argumente, Matovinović nam je poslao korespondenciju s Varkomom i priložio nekoliko fotografija koje možete pogledati u galeriji. Tko je u pravu, a tko u krivu, građani će prosuditi već ove nedjelje...

 

Komentari