Petrijanec: Nakon sudara vozilom sletjeli u cestovni jarak

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 30.03.2015. 17:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U mjestu Osečka petak se dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.50 promila upravljao 23-godišnjak iz smjera Salinovca prema mjestu Pece. Dolaskom u lijevi zavoj zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika te smanjenih vozačkih sposobnosti utjecajem alkohola izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika i udario u zaštitnu ogradu mosta. Ozlijede su zadobili vozač i 20-godišnji suvozač, kojima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Tri su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu u Petrijancu na raskrižju državne ceste D2 i lokalne ceste. Osobnim vozilom je upravljao 75-godišnjak iz smjera Petrijanca u smjeru Donjeg Vratna, gdje je dolaskom do raskrižja sa lokalnom cestom vozilom započeo skretati u lijevo u smjeru naselja Vinica, a da prethodno nije propustio sva vozila koja dolazeći iz suprotnog smjera na križanju zadržavaju smjer kretanja. Prednjim djelom udario je u osobno vozilo kojim je kolnikom državne ceste iz suprotnog smjera upravljao muškarac starosti 38 godina. Nakon udara jedno je vozilo sletjelo u cestovni jarak. Ozlijede je zadobio 75-godišnji vozač i 73-godišnja putnica u vozilu, dok je u drugom vozilu ozlijede zadobila 24-godišnja putnica. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozlijede im nisu za sada okvalificirane.

Prometna nesreća dogodila se i u nedjelju u Ulici Stjepana Radića u Majerju, a ozlijeđena je jedna osoba. Biciklom je biciklističkom trakom upravljala 84-godišnjakinja u smjeru Noveške ulice te je započela skretati ulijevo prema  suprotnoj biciklističkoj traci, a da se prethodno nije uvjerila da radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom je na stražnji lijevi bočni dio bicikla naletio prednjim dijelom osobnog vozila, a kojim je nepropisnom brzinom upravljao muškarac starosti 45 godina. Biciklistica je od udara pala na kolnik i zadobila ozlijede, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozlijede joj za sada nisu okvalificirane.
   

Komentari