Ni mećava koja je jučer zasula Varaždin i okolicu nije spriječila 35-godišnjaka da se tegljačem, u alkoholiziranom stanju i bez zimske opreme uputi na put. Njegovo putovanje završilo je na autocesti A4 između Goričana i Zagreba gdje se sudario sa drugim teretnim vozilom i oštetio metalnu ogradu auto ceste. Na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Policija je izvjestila da je 35-godišnjak pod utjecajem 1,89 promila alkohola oko 18.45 sati upravljao teretnim vozilom neprilagođenom brzinom autocestom koja je djelomično bila prekrivena snijegom.

Kad još tome dodamo činjenicu da nije uočio da je teretno vozilo kojim je ispred njega upravljao 47-godišnjak, usporilo i da se sprema na izlazak sa autoceste, jasno je da je sudar bio neizbježan.

35-godišnjak je pokušao zakočiti ali bilo je prekasno i prejako. Njegov tegljač pogodio je prvo priključno vozilo tegljača ispred sebe te se u zanošenju „odbio“ središnju metalnu ogradu autoceste.

Policija je dolaskom na mjesto događaja utvrdila da je 35-godišnjak vozio u alkoholiziranom stanju te da njegovo vozilo nema propisanu zimsku opremu, a kako je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, policajci su vozača priveli u policijsku postaju na triježnjenje.

Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari

07.02.2012. 14:52h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Robert Fajt / CROPIX