IZVIJESTILA PU VARAŽDINSKA

Pijan mladić u Svetom Đurđu na mopedu bježao policiji, čeka ga kazna od 70.500 kuna

Objavljeno: 02.08.2021. 10:22

Zadnja izmjena: 02.08.2021. 10:22

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje mjesto događaja)

Jučer u večernjim satima u Svetom Đurđu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao 21-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da mopedom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.04 g/kg. Također je utvrđeno kako upravlja neregistriranim mopedom i bez police obaveznog osiguranja, bez zaštitne kacige i upaljenih svjetala, te prije stjecanje prava na upravljanje, te nije postupio po zahtjevu policije prilikom zaustavljanja. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Optužnim prijedlogom prijeti mu novčana kazna do 70 500 kuna ili do 120 dana zatvora, zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole do 24 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 15 negativnih prekršajnih bodova i nemogućnost polaganja vozačkog ispita u trajanju od dvije godine.

Komentari