PU varaždinska

Pijan se motorom zaletio u policajca, prijeti mu kazna od 54 tisuće kuna

Objavljeno: 21.10.2019. 10:35

Zadnja izmjena: 21.10.2019. 10:39

Prema izvješću PU varaždinske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje na kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, na štetu policijskog službenika Postaje prometne policije Varaždin.

Kako se sumnja, 27-godišnjak se u petak oko 22 sata u ulici Vladimira Nazora u Vinici prilikom kontrole prometa nije zaustavio motociklom, već je dolaskom do policijskog službenika naglo motociklom ubrzao i namjerno je motociklom skrenuo na policijskog službenika te ga udario u ruku i tijelo, nakon čega je pobjegao.

Policijski službenici naknadno su zaustavili 27-godišnjaka, koji je u trenutku zaustavljanja zbog vožnje pod utjecajem alkohola izgubio nadzor nad upravljačem i udario u službeno vozilo. Navedeni je priveden u prostorije policije te je tamo utvrđeno da je 27-godišnji vozač višestruki počinitelj prekršaja. Naime, upravljao je motociklom bez odgovarajuće položene kategorije, bez korištenja zaštitne kacige i bez korištenja svjetala prilikom vožnje, upravljao je neregistriranim i neosiguranim motociklom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.78 g/kg.

Policijskom službeniku je medicinska pomoć pružena po liječniku Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Za počinjene prekršaja, policijski službenici će podnijeti i Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog Općinskog suda kojim mu prijeti izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 54.500,00 kuna, izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 15 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i izricanje 9 negativnih prekršajnih bodova.

Komentari