dorh o detaljima

Pijan Varaždinac sedam godina tukao i vrijeđao ženu te joj prijetio ubojstvom

Objavljeno: 16.03.2022. 14:19

Zadnja izmjena: 16.03.2022. 14:19

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. ožujka 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1956.) zbog počinjenih kaznenih djela nasilja u obitelji, teške tjelesne ozljede i prijetnje.

Kako stoji na službenim stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske , okrivljenog se 66-godišnjaka tereti da je od 2015. godine nadalje, u Varaždinu i jednom mjestu kraj Varaždina, teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji tako da je učestalo, u alkoholiziranom stanju, grubo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu i dovodio ju u ponižavajući položaj.

Nadalje stoji kako se okrivljeniku također stavlja na teret da je 8. veljače 2022. u obiteljskoj kući u mjestu kraj Varaždina, u alkoholiziranom stanju prijetio svojoj supruzi da će ju ubiti, a zatim je bio fizički nasilan prema njoj pri čemu je ona zadobila tešku ozljedu (prijelom kosti zapešća, rane i natučenja po tijelu).

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim okrivljenik prijeti.

Komentari