Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to jedna prometna nesreća s poginulom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s  materijalnom štetom.

>> 26-godišnji motociklist preminuo u bolnici nakon slijetanja s ceste

Jučer, 22. lipnja oko 23:45 sati na državnoj cesti D3 između Mirkovca i Dubovca, u prometnoj je nesreći ozlijeđeno šest osoba. Muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.13 g/kg iz smjera Varaždina prema Zagrebu. Zbog nedržanja vozila bliže desnom rubu kolnika, pri mimoilaženju s osobnim vozilom kojim je iz suprotnog smjera upravljala 28-godišnjakinja, prednjim lijevim dijelom vozila udario je u prednji lijevi dio njenog vozila.

Od siline udara, vozilo vozačice je odbačeno u desni cestovni jarak. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača, 24-godišnji putnik iz vozila 48-godišnjaka, te troje putnika iz vozila vozačice u dobi od jedne, šest i 33 godina. Svi su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin, a njihove ozljede za sada nisu okvalificirane. Za vrijeme trajanja očevida do 3:30 sati, promet navedenom dionicom ceste odvijao se naizmjenično jednim prometnim trakom.

U petak, 20. lipnja oko 20:15 sati u ulici Ante Starčevića u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 54-godišnja žena. Ona je upravljala biciklom asfaltiranim prolazom od biciklističko-pješačke staze prema Zavojnoj ulici, te je u jednom trenutku  prednjim kotačem bicikla udarila u betonski rubnik prolaza. Pritom je izgubila ravnotežu i pala s bicikla. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. lipnja oko 17:30 sati u ulici Hrvatskih branitelja u Varaždinu. Žena starosti 43 godine upravljala je osobnim vozilom, započevši vožnju unatrag s parkirnog mjesta na kolnik, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom je prilikom stražnjim dijelom vozila udarila u lijevi bočni dio kolica za invalidne osobe u kojima se nalazio 21-godišnjak, a kojeg je preko kolnika gurala 30-godišnjakinja. Kolica su se uslijed udara prevrnula na desni bok, pri čemu je 21-godišnjak ispao iz njih, te je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari

23.06.2014. 12:34h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19