Pijani 62-godišnjak ukrao auto i hladnim oružjem prijetio policajcima

Objavljeno: 03.12.2014. 14:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Međimurska policija izvijestila je o krađama koje su se proteklih dana dogodile na području Međimurja.

U utorak, 2. prosinca oko 12:40 sati u Čakovcu, u Ulici Josipa Kozarca, ispred ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj došao je do parkiranog vozila, vlasništvo ugostiteljskog objekta, koje je bilo otključano i u kojem se u bravi nalazio ključ te je sjeo u njega.

Prema izvješću Policijske uprave međimurske, u tom trenutku prema vozilu, u namjeri da spriječi počinitelja u daljnjoj namjeri, krenuo je zaposlenik ugostiteljskog objekta, ali mu je počinitelj zaprijetio hladnim oružjem te se vozilom udaljio. U 12:54 sati u Pribislavcu, u Ulici dr. Ante Stračevića, policijski službenici uočili su ukradeno vozilo i počinitelja koji se pješice udaljavao u pravcu polja. Policijski službenici su ga sustigli, na što im je on zaprijetio hladnim oružjem. Uz primjenu sredstva prisile počinitelj je uhićen i priveden u prostorije Policijske uprave međimurske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj kaznenog djela 62-godišnjak iz Čakovca, a izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u količini od 1,43 g/kg. Danas u jutarnjim satima predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega podnijeto je posebno izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu.

Prema izvješću Policijske uprave međimurske, dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 18-godišnjak iz Pribislavca i maloljetnik s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo teške krađe, u vremenskom razdoblju od 26. do 30. studenoga u Čakovcu, u Ulici Juraja Križanića, gdje su provalili u obiteljsku kuću i ispremetali stvari te ukrali novac.

Potom su provalili u spremište gdje su ukrali skuter, bojler i elektromotore za perilicu rublja. Nakon toga u susjednom dvorištu također su provalili u spremište gdje su ukrali bicikl.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna, a prema počiniteljima podnijet će se kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari