Pijan vozač autom pokušao prijeći prugu pa zapeo među šine

Objavljeno: 26.12.2011. 11:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Mladić star 24 godine iz Legrada lakše je ozlijeđen u bizarnoj prometnoj nesreći koja se u petak navečer dogodila između naselja Kotoriba i Donji Mihaljevec u Međimurju.

24-ogodišnji vozač, koji je automobilom vozio pod utjecajam 1,93 promila alkohola, i njegov godinu dana stariji suvozač pokušali su prijeći željeznički prijelaz u polju zvanom „Plavišće“ no automobil je zapeo između šina željezničke pruge.

U tom trenutku prugom je naišao putnički vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica - Kotoriba pa su mladići istrčali iz automobila.

Vlak se nije uspio zaustaviti te je pogodio automobil koji  je od siline udara odbačen prema naprijed te je udario u tijelo vozača koji nije uspio pobjeći dovoljno daleko.

Na sreću, 24-ogodišnjak je pritom samo lakše ozlijeđen. Prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec no nakon pregleda je pušten kući.

Oduzeta mu je vozačka dozvol te mu je izvađena krv zbog analize na alkohol. Protiv njega bit će podnesen optužni prijedlog.

U međuvremenu, željeznički promet na relaciji Zagreb - Kotoriba bio je u petak navečer prekinut dva sata, od 22 sata do ponoći.

Komentari