Pijani vozači prouzročili prometne nesreće u Varaždinu i Leskovcu Topličkom

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 07.10.2013. 12:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 5. listopada oko 2 :20 sati u Leskovcu Topličkom, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.14 g/kg iz smjera Ludbrega prema Varaždinskim Toplicama. Izlaskom iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja,  vozilo se zanijelo te prešlo na suprotnu stranu kolnika i udarilo u dvorišnu ogradu, nakon čega se odbilo u cestovni jarak.

Tom je prilikom ozlijeđen 31-godišnji putnik iz vozila, kojem je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Muškarac starosti 56 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 5. listopada oko 18:20 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu.

On je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1.52 g/kg u smjeru Hrašćice. Tom se prilikom nije kretao sredinom obilježene prometne trake namijenjene za promet vozila, već po biciklističkoj traci uz desni rub kolnika.

Dolaskom do raskrižja s odvojkom Optujske ulice, prednjim dijelom mopeda udario je u prednji desni kotač traktora s pridodanim priključnim vozilom, kojim je krajnjom desnom prometnom trakom za vozila koja u raskrižju skreću udesno, upravljao 47-godišnji slovenski državljanin, a koji je započeo skretanje udesno, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Od siline udara, vozač mopeda je pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, gdje je s teškim tjelesnim ozljedama zadržan na daljnjem liječenju.

Komentari