Pijani vozači tijekom vikenda prouzročili tri prometne s pet ozlijeđenih osoba

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.08.2013. 14:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U petak, 23. kolovoza oko 3:10 sati, na državnoj cesti D 35 van naselja Očura, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 29 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.71 g/kg iz smjera Golubovca prema Lepoglavi. Pri izlasku iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom prešao u lijevo, na suprotnu prometnu traku, gdje se vozilo zanijelo u lijevo i sletjelo u cestovni jarak, te se prevrnulo na krov.

U prometnoj je nesreći ozlijeđeno troje putnika iz vozila, dvije ženske osobe u dobi od 21 godine, te 26-godišnji muškarac. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 24. kolovoza oko 0:10 sati, u Varaždinskoj ulici u Sračincu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.  Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.16 g/kg, iz smjera Varaždina prema Majerju.

Zbog nedržanja sredinom obilježene prometne trake i bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, prešao je vozilom na suprotnu stranu kolnika i prednjim dijelom vozila udario u prednji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 23-godišnjakinja.

Navedena je tom prilikom  ozlijeđena, te joj je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja. Njezine su ozljede okvalificirane kao lakše.

 Jučer, 25. kolovoza oko 4:15 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.52 g/kg u smjeru Hrašćice.

Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao u lijevo na cestovnu bankinu, gdje je prednjim dijelom vozila udario u prometni znak, a potom i u metalni stup javne rasvjete, pri čemu se vozilo okrenulo na krov. Tom je prilikom ozlijeđen, te je prevezen u varaždinsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Muškarac starosti 32 godine ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 25. kolovoza oko 19:25 sati u Donjoj Voći. Upravljajući neregistriranim mopedom iz smjera Gornje Voće, zbog neprilagođene brzine osobinama kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Nakon prometne nesreće, navedeni se s mopedom udaljio s mjesta događaja, te je pronađen naknadno na adresi stanovanja. Medicinska mu je pomoć pružena po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a potom i u Općoj bolnici Varaždin, dok će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari