Pješak preminuo nakon naleta pijanog 60-godišnjeg vozača

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.11.2013. 11:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U subotu, 9. studenoga oko 20 sati na kolniku ceste između naselja Sveti Križ i Podbrest, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, izvijestila je PU međimurska.

Vozač osobnog automobila austrijskih nacionalnih oznaka, 60-godišnjak iz Podbresta, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 2,72 g/kg, vozilo nije držao na potrebnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. Zbog toga je u blagom zavoju vozilom naletio na pješake, 57 i 60-godišnjaka iz Podbresta, koji su se kolnikom kretali u istom smjeru bez da su bili označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Uslijed udara, 57-godišnji pješak odbačen je na kolnik, dok 60-godišnjak uslijed okrznuća odbačen na travnatu površinu.

U 20:15 sati na mjesto prometne nesreće izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu, te je utvrđeno da je 57-godišnjak iz Podbresta od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu prometne nesreće, dok je 60-godišnjak prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Nakon prometne nesreće vozač osobnog automobila udaljio se s mjesta prometne nesreće, te je oko 20:05 sati u Podbrestu, na raskrižju ulica Vladmira Nazora i Stjepana Vojvode, vozilom udario u prometni znak i opet bez zaustavljanja nastavio vožnju do svoje kuće.

U 21:30 sati pronađen je na adresi stanovanja gdje je uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave međimurske, te mu je izdana naredba o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja strane vozačke dozvole.

Očevid je na mjestu prometne nesreće obavila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu.

U nedjelju, 10. studenoga u 21 sat, vozač osobnog automobila predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, te će danas u prijepodnevnim satima biti doveden na ispitivanje Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu.

Protiv 60-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu.

Komentari