Počinili više od 20 krađa s štetom od 70 tisuća kuna

Objavljeno: 11.04.2011. 12:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Ilustracija

Varaždinska policija uhitila je šesteročlanu bandu lopova koji su od studenog prošle do ožujka ove godine počinili više krađa na području Varaždinske županije pričinivši pritom materijalnu štetu od oko 70 tisuća kuna. Trojici od njih istražni je sudac odredio zadržavanje u istražnom centru Županijskog suda u Varaždinu u trajanju od 48 sati dok su trojica puštena da se brane sa slobode.

Šesteročlana banda sastavljena od muškaraca u dobi od 20 do 38 godina počinila je ukupno 19 krađa bakrenih oluka sa različitih objekata.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je i da je najmlađi član bande star 20 godina krajem veljače provalio u spremište kuće u izgradnji u vlasništvu 69-godišnjaka u mjestu Križanec i otuđio metalne plinske boce.

Tijekom veljače 20-godišnjak je u suradnji s 25-godišnjakom provalio i u skladište alata u mjestu Križanec odakle su otuđili više komada različitog alata. Ukupna materijalna šteta počinjena u svim krađama procjenjuje se na oko 70 tisuća kuna.

Trojica od navedenih muškaraca starosti 20, 30 i 38 godina uz kaznenu prijavu za kaznena djela teške krađe dovedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji im je odredio 48-satno zadržavanje, dok se protiv ostale trojice počinitelja kaznena prijava podnosi redovnim putem.



Komentari