Počinje suđenje Nataliji Žetko i drugima u slučaju Bazeni

Objavljeno: 16.05.2015. 15:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ilustracija

Na Županijskom sudu u Varaždinu u ponedjeljak počinje suđenje u slučaju Bazeni.

Od pokretanja istrage u slučaju prošlo je gotovo četiri godine, a optužnica je pak potvrđena krajem studenog prošle godine.

Bivšu ravnateljicu Gradskih bazena Varaždin Nataliju Žetko kao prvooptuženu, drugooptuženog Željka Čengića, trećeoptuženu Ljiljanu Golić Domislović, četvrtooptuženu Lidiju Kojdić tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene isprave te pomaganja u tim kaznenim djelima. Optužnica, koja je podnesena u srpnju prošle godine, obuhvaćala je šestero okrivljenih, no potvrđena je na njih četvero jer su se petooptuženi Nikola Jozić i šestooptuženi Velimir Mudri nagodili s Državnim odvjetništvom.

Konkretno Jozić je tako osuđen na kaznu zatvora od 5 mjeseci uvjetno, a Mudri na kaznu zatvora od 8 mjeseci, također uvjetno.

Podsjetimo, Žetko se tereti da je kao ravnateljica Gradskih bazena Varaždin od 2006. do 2011. godine; uz sudjelovanje ostalih ostalih u slučaju Bazeni; pribavila 278 ugovora studentskih ugovora kojima je ustanova temeljem ugovora o djelu redovitih studenta preko servisa isplaćivala novac za rad koji oni nisu obavili, pri čemu je računovotkinja Liljana Golić Domislović upisivala u ugovore da je posao po ugovoru uredno obavljen, što nije bilo istina.

Na taj način je u navedenom razdoblju s računa te ustanove servisu isplaćen iznos veći od 1,500.000 kuna, od čega je studentima na ime posla kojeg nisu obavili proslijeđen iznos veći od 1,300.000,00 kuna koji su oni, umanjen za svoju nagradu od deset posto, predavali trećeokrivljenoj Golić Domislović, Joziću i Mudrom, koji je novcem platio obveze ustanove u ukupnom iznosu većem od 230, 000 kuna, dok su ostatak (više od 980,000 kuna) Žetko i Golić Domislović zadržale za sebe i međusobno podijelile.

Prije samog početka suđenja održano je pripremno ročište na kojem je predloženo 15 svjedoka te medicinsko vještačenje.

Suđenje kreće u ponedjeljak od 9 sati.

Komentari