Nesreća u Dubravcu

Vozikao se okolo traktorom bez vozačke, a u 15 sati mu već izmjerili preko 3 promila

Objavljeno: 15.06.2020. 12:50

Zadnja izmjena: 15.06.2020. 14:42

Jučer, 14. lipnja oko 15 sati, u Dubravcu je došlo do prometne nesreće nakon koje je jedan sudionik napustio mjesto događaja.

Muškarac starosti 48 godina, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao je neregistriranim i neosiguranim traktorom bez registarskih oznaka kojemu je bila pridodana neregistrirana poluprikolica. Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.07 g/kg iz smjera Jerovca u smjeru Klenovnika. Vozilom se nije držao sredinom obilježene prometne trake već je traktorom prešao na lijevu stranu u trenutku kada je vozilom 52-godišnja žena pretjecala traktor. Vozač traktora se nakon incidenta udaljio s mjesta prometne nesreće te je naknadno pronađen po policijskim službenicima Policijske postaje Ivanec.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja, policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazna do 49.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima F kategorije u trajanju do 9 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 9 negativnih prekršajnih bodova.

Komentari