Podbrest: Automobil naletio na djevojčice, jedna poginula

Objavljeno: 06.10.2011. 16:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Stravična se prometna nesreća dogodila u međimurskom mjestu Podbrest. Na dvije je djevojčice starosti 6 godina na cesti naletio osobni automobil pri čemu je jedna djevojčica poginula, a druga je s teškim tjelesnim ozljedama prebačena u Županijsku bolnicu Čakovec.

Tragedija se dogodila oko 15.15 sati u četvrtak kad je na djevojčice Leu (6) i Lanu (6) u Ulici Vladimira Nazora u Podbrestu osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka naletio 25-godišnji vozač s područja Ludbrega.

Jedna je djevojčica na mjestu poginula, a druga je zadobila teške tjelesne ozljede te je vozilom Hitne medicinske pomoći prebačena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje joj je pružena liječnička pomoć. Uzrok nesreće još nije poznat.

Djevojčice su bile najbolje prijateljice, živjele su i ulici u kojoj se dogodila nesreća i često su se zajedno igrale.

Nitko od susjeda s kojima smo razgovarali nije vidio nesreću, no nagađaju da su djevojčice odlučile posjetiti Leinu baku koja živi nekoliko kuća dalje od njezine obiteljske kuće te da je u tom trenutku na njih naletio automobil.

Kažu i da su se djevojčice često zajedno igrale, ali da su uvijek bile u pratnji nekog starijeg i da im je jako čudno kako se moglo dogoditi da na cestu izađu same.

- Taman sam došla s posla i ušla u kuću kad sam čula snažan udarac i zatim dječje krikove. Istrčala sam iz kuće i vidjela da djevojčice leže na cesti i crveni automobil malo dalje. U tom trenutku na cesti osim njih nije bilo nikoga - rekla nam je jedna susjeda.

Ekipa Hitne medicinske pomoći brzo je stigla na mjesto događaja ali jednoj djevojčici više nisu mogli pomoći. Druga je s teškim tjelesnim ozljedama prebačena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje joj je pružena liječnička pomoć. Točan uzrok nesreće bit će poznat nakon policijskog očevida.

Komentari