Podignuta optužnica protiv 33-godišnjaka zbog napada na policajce i dilanja droge

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 29.10.2013. 16:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. KZ-a.

Okrivljenika se tereti da je oko 20:40 sati 12. kolovoza 2013. u Stažnjevcu, kao vozač osobnog automobila; u nakani da spriječi četiri policijska službenika Policijske uprave varaždinske koji su ga zaustavili radi obavljanja službene radnje utvrđivanja identiteta; iznenada naglo pokrenuo vozilo prema policijskim službenicima kako bi se udaljio, pri čemu je vozilom okrznuo jednog policijskog službenika nanijevši mu tjelesnu ozljedu, dvojica policijskih službenika su bila nabačena na poklopac motora vozila, dok se jedan policijski službenik uspio izmaknuti naletu vozila odskočivši u stranu.

Okrivljenika se također tereti da je radi daljnje prodaje kod sebe imao dva paketića s ukupno 6,98 grama droge heroin koje je izbacio iz automobila nakon što je uočio dolazak policijskih službenika.

Optužno vijeće Općinskog suda u Varaždinu je produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

>> Policajci zaustavili 33-godišnjaka pa ih pregazio autom

Komentari