u srpnju

Podignuta optužnica protiv mladića koji je usmrtio biciklista iz Nepala i pobjegao

Objavljeno: 03.11.2021. 10:02

Zadnja izmjena: 03.11.2021. 10:04

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. listopada, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i dva kaznena djela nepružanja pomoći.

Kako prenosi DORH, optužnicom se 30-godišnjeg okrivljenika tereti da je 31. srpnja 2021. na državnoj cesti u Varaždinu, upravljajući osobnim automobilom propustio držati vozilo na svojoj prometnoj traci te je nesmotreno prešao na biciklističku stazu i prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala.

Biciklist je uslijed naleta odbačen prema naprijed te je udario u 21-godišnjeg nepalskog državljanina koji je hodao po biciklističkoj stazi. U nesreći je 32-godišnjak zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, dok je 20-godišnjak zadobio tešku ozljedu (prijelom gležnjeva lijevog stopala).

Nadalje u priopćenju DORH-a stoji kako se okrivljenika tereti i da se nakon udara u biciklistu nije zaustavio radi pružanja pomoći unesrećenim osobama već je produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari