kazneno djelo

Foto - Podignuta optužnica protiv muškarca koji je u rujnu pretukao kujicu Locu

Objavljeno: 30.03.2022. 15:03

Zadnja izmjena: 30.03.2022. 15:03

Foto: Arhiva

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. ožujka 2022., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog počinjenog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Kako stoji na službenim stranicama DORH-a, okrivljenog se 50-godišnjaka tereti da je 15. rujna 2021. u mjestu kraj Varaždina, na dvorištu kuće u vlasništvu 42-godišnje oštećenice, tvrdim predmetom zadao veći broj udaraca jednom njezinom psu mješancu i drugom njezinom psu pasmine husky kojem je nanio više ozljeda.

Podsjetimo, radi se o kujicama Loci i Luni, čije nam je fotografije nakon nemilog događaja poslala njihova vlasnica. Kako nam je tada ispričala u telefonskom razgovoru, s tim je istim susjedom i u prošlosti imala problema.

Razlog ovog napada, kako je tvrdila čitateljica, je nepoznat. - Ne znamo je li namjeravao nešto ukrasti pa su ga Luna i Loca u tome spriječile jer sumnjamo da je iz čistog mira počeo tuči pse. S njime smo i prije par godina imali probleme, kada je jedna od kujica poklala nekoliko njegovih kokoši. Međutim, štetu smo odmah nadoknadili tako da smo mu kupili druge kokoši. S njim smo bili samo na 'dobar dan' - ispričala nam je tada ogorčena čitateljica. 

Komentari