Podignuta optužnica protiv razbojnika koji su opljačkali zlatarnicu i mjenjačnicu u Varaždinu

Objavljeno: 13.02.2015. 16:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Izvor: www.pmt.net.au

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pred Županijskim sudom u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjaka i 34-godišnjaka zbog počinjenja tri kaznena djela razbojništva i kaznenog djela teške tjelesne ozljede...

Tereti ih se da su obojica oko 8,15 sati 15. travnja u mjenjačnici u Varaždinu, svladali vlasnika tako da ga je 34-godišnjak, koji je nosio motorističku kacigu, poprskao nadražujućim sredstvom po licu, a 51-godišnjak ga udario šakom u lice. Potom su ga obojica oborili na pod i svezali mu ruke i noge te iz ladica radnog stola uzeli novac u raznim valutama ukupne vrijednosti oko 90,000 kuna.

Također na teret im se stavlja da su oko 17,00 sati 29. srpnja u zlatarnici u Varaždinu silom polegli prodavačicu na pod i svezali joj ruke na leđima te iz vitrina uzeli gotovo četiri kilograma zlatnog i srebrnog nakita u vrijednosti većoj od 1,100,000 kuna.

Prije razbojništva u Varaždinu opljačali su zlatarnicu u Zagrebu. Svladali su vlasnicu tako da ju je 34-godišnjak poprskao nadražujućim sredstvom po licu i rukama ju snažno stisnuo za vrat nanijevši joj tešku tjelesnu ozljedu. Potom su joj obojica svezali ruke i noge, a usta oblijepili trakom te iz sefa uzeli zlatni nakit, dijamante, prijenosno računalo i novac, u vrijednosti oko 400,000 kuna.

Vijeće Županijskog suda u Varaždinu usvojilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentari