Podignuta optužnica protiv sudskog vještaka Antuna Možine

Objavljeno: 28.06.2015. 12:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu sudskog vještaka Antuna Možine (61) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Njega se tereti da je 22. listopada 2009. kao direktor trgovačkog društva Možina d.o.o. sklopio ugovor o uređenju poslovnog prostora tog društva, ali je izvođača radova uputio da ne obavlja radove na uređenju poslovnog prostora, već da uredi stan u njegovom vlasništvu i stan u vlasništvu njegove kćerke. Sve radove na oba stana je platilo trgovačko društvo u iznosu većem od 1,300.000 kuna.

Tereti ga se i da je neosnovano iskoristio račune izvođača radova ispostavljene njegovom trgovačkom društvu za odbijanje pretporeza, jer radovi nisu obavljeni u korist društva, ishodivši tako neosnovano odbijanje pretporeza za društvo u iznosu većem od 250.000 kuna na štetu državnog proračuna.

Možina je javnosti poznat u sklopu u istrage protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka kada je ustvrdio da je na traženje Narcise Huljev povećao stvarnu vrijednost zemljišta koje su mijenjali Grad Varaždin i poduzeća u vlasništvu Davora Patafte.

Komentari