Podturen: Nakon velike tučnjave svađu pokušali riješiti automatskom puškom

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 04.07.2013. 10:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U srijedu, 3. srpnja oko 12.55 sati, u Podturnu, na ulici u Lončarevom naselju, više osoba narušavalo je javni red i mir, na način da su vikali i galamili, međusobno se vrijeđali a zatim i potukli te bacali jedni drugima kamenje.

U događaju je 27-godišnjak iz Paraga lakše ozlijeđen.

Nakon tučnjave dvojica učesnika, 53 i 19- godišnjak iz Podturna su, prijeteći ostalim učesnicima tučnjave, iz automatske puške koju je 53-godišnjak nezakonito posjedovao u dva navrata naizmjence u smjeru susjednih kuća ispalili više komada streljiva i time doveli u opasnost živote više osoba i njihovu imovinu.

U pucnjavi,  srećom, nitko nije ozlijeđen.

Radi prijetnji, dovođenja u opasnost života ljudi i njihove imovine, te  nezakonitog posjedovanja vatrenog oružja 53 i 19-godišnjak su uhićeni i tijekom dana će biti predani pritvorskom nadzorniku i potom uz kaznenu prijavu dovedeni Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu uz prijedlog da im se odredi istražni zatvor.

- Ovaj događaj pokazatelj je da građani još uvijek nezakonito nabavljaju i posjeduju vatreno oružje i njime dovode u opasnost sebe i druge - priopćili su iz PU međimurske.

Povod je to da ih, poručuju iz policije, ponovo podsjetimo na preventivnu akciju "Manje oružja, manje tragedija" čija je svrha upravo da se iz zajednice ukloni oružje koje građani nezakonito posjeduju, pa stoga apeliramo na sve građane koji posjeduju oružje ili eksplozivna sredstva čije držanje nije dozvoljeno da ga bez sankcija predaju policiji. Pritom ih molimo da, ukoliko žele predati takve predmete, iste ne donose u policiju, već nas samo obavijeste da ih žele predati, nakon čega će stručna osoba doći po njih i zbrinuti ih na siguran način, uz osiguranu anonimnost osobe koja ih je predala.

Također molimo sve građane koji raspolažu saznanjima o osobama koje nezakonito posjeduju oružje ili o mjestima na kojima se ono nalazi, da o tome, također uz zajamčenu anonimnost, obavijeste policiju kako bi se ono oduzelo i tako spriječile tragedije koje njihovom neovlaštenom uporabom mogu nastupiti.

Komentari