Okolnosti prometne nesreće u kojoj je poginuo ludbreški liječnik još se istražuju

Objavljeno: 10.07.2014. 11:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Jučer, 9. srpnja oko 8 sati, na državnoj cesti D-2, kod Ludbrega, u prometnoj je nesreći smrtno stradao 52-godišnji ludbreški liječnik Miroslav Kovaček.

>> U prometnoj nesreći u Sigecu Ludbreškom poginuo ludbreški liječnik M. Kovaček

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, on je upravljao osobnim vozilom iz smjera Sigeca Ludreškog prema Selniku, te je u jednom trenutku na ravnom cestovnom potezu, iz neutvrđenih razloga, prešao na lijevu stranu kolnika u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišlo teretno vozilo s pridodanom cisternom, kojim je upravljao 53-godišnji državljanin BiH.

Uslijed udara prednjih dijelova vozila, teretno je vozilo sa cisternom odbačeno u desni cestovni jarak, a osobno vozilo u lijevi cestovni jarak, dok su odbačeni dijelovi vozila udarili u osobno vozilo kojim je iza vozila 52-godišnjaka upravljao 27-godišnjak.

Zbog zadobivenih ozljeda, 52-godišnjak je preminuo na mjestu događaja. Smrt je konstatirala liječnica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Očevid je u suradnji s policijskim službenicima provela dežurna zamjenica Općinske državne odvjetnice u Varaždinu, koja je ujedno odredila obdukciju.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ludbreg, poradi tehničke intervencije na vozilima, te pretakanja dizelskog goriva iz teretnog vozila zbog oštećenja spremnika za gorivo. Također su na mjesto događaja izašli i inspektori za zaštitu okoliša.

Za vrijeme trajanja očevida, sve do 12:50 sati dionica državne ceste D-2 od Sigeca Ludbreškog do Selnika bila je zatvorena za sav promet, nakon čega se do 20 sati promet odvijao jednim prometnim trakom.

Stradali je muškarac osma smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2014. godini.

Prema informacijama iz Grada Ludbrega, pacijenti dr. Kovačeka koji neće moći biti zbrinuti u Domu zdravlja Ludbreg dobit će uputnicu za svoje preglede u Hitnoj pomoći, kako je dogovoreno u suradnji Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i Grada Ludbrega. Riječ je o prijelaznoj fazi dok Dom zdravlja Varaždinske županije ne odredi zamjenski tim.

Iz Grada Ludbrega zahvaljuju na brzoj reakciji i spremnosti da se pomogne u ovoj teškoj situaciji.

Komentari