evo što su sve ukrali

Foto - Policija otkrila zašto je jučer došlo do pucnjave i potjere kod Beretinca

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.09.2021. 11:07

Zadnja izmjena: 03.09.2021. 11:14

Kao što smo već jučer izvijestili, u četvrtak 2. rujna oko 1.15 sati OKC Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu zaštitara trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu da je provaljeno u jednu od trgovina u centru.

PU Varaždinska danas je izvijestila o detaljima, a sve nakon provedenog kriminalističkog istraživanja.

  • Dvojica rumunjskih državljanja: Utvrđeno je kako su dvojica državljana Rumunjske starosti 44 i 25 godina,  došla do trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu, gdje su podesnim predmetom provalili u jednu od trgovina i iz iste ukrali veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme u vrijednosti od preko 200 000 kuna. Neslužbeno doznajemo da se radi o trgovini Elipso.
  • Na zaobilaznici ih uočili policajci: S ukradenim predmetima udaljili su se u smjeru jugozapadne obilaznice Grada Varaždina. Nedugo zatim uočili su ih policijski službenici, no vozač i suputnik nisu htjeli izaći iz automobila već su automobilom htjeli pregaziti policajce i pobjeći. 
  • Policajci im propucali gume na vozilu: U cilju odbijanja napada i sprječavanja bijega, jedan od policijskih službenika je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu. Prilikom izbjegavanja udara vozila policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede te im je medicinska pomoć pružena u OB Varaždin.
  • Udaljili se u polje kukuruza: Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se vozilom odvezli još nekoliko stotina metara nakon čega su zbog nemogućnosti daljnje vožnje napustili isto i udaljili  se u obližnja polja kukuruza.
  • U potragu uključen helikopter: U traganje za istima odmah nakon toga su uključene sve raspoložive snage Policijske uprave varaždinske te pripadnici IJP PU međimurske, dok je u jutarnjim satima angažiran pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.
  • Za drugim počiniteljem se traga: Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina. Drugi počinitelj za kojeg je istraživanjem utvrđeno da je također državljanin Rumunjske star 44 godine, za sad nije pronađen te se za istim intenzivno i nadalje traga.
  • Pronađeni ukradeni predmeti: Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU varaždinske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu proveli su potrebne dokazne radnje, kojim su između ostalog pronađeni svi predmeti otuđeni prilikom teške krađe provaljivanjem.
  • Optužen za krađu i pokušaj ubojstva: Uhićeni počinitelj je u petak, 3. rujna, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teške krađe provaljivanjem i kazneno djelo pokušaja Teškog ubojstva na štetu policijskih službenika,  predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske. 

Komentari