'plodan' vikend za kradljivce

Policajci našli i ukradeni bicikl i kradljivicu - bicikl vraćen vlasnici

Objavljeno: 03.07.2017. 11:02

Zadnja izmjena: 03.07.2017. 11:06

Foto: Ilustracija

Posljednjih par dana - vjerojatno i zbog odlaska građana na godišnje - kradljivci su malo 'pojačali gas', pa je tako zabilježeno čak 5 prijava krađa i provala, s iznosima štete u tisućama kuna.

Od 29. do 30. lipnja, lopov je provalio u vikend kuću u Martinkovcu, u vlasništvu 58-godišnjakinje, iz koje nije ništa otuđio. Materijalna šteta nastala oštećenjem procjenjuje se na stotinjak kuna. Do bogatijeg plijena došao je kradljivak koji je na parkiralištu u Vukovarskoj ulici u Varaždinu iz otključanog osobnog vozila u vlasništvu 35-godišnjaka, otuđio navigaciju, srebrni nakit i druge stvar. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. 

Ipak se nekoga i uhvati

Tijekom noći 28./29. lipnja, u poduzeću u Međimurskoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz garderobnog ormarića kojim se koristi 57-godišnji zaposlenik, otuđio novčanik s novcem te osobnim i bankovnim dokumentima. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna. A tijekom noći 1. srpnja od 2 do 7 sati, provaljeno je u ugostiteljski objekt u ulici Ivana Padovca u Varaždinu, te iz registar kase otuđen iznos od nekoliko tisuća kuna. 

U svim navedenim slučajevima policija traga za počiniteljima, no ipak je jedan slučaj završio s uspješnim hvatanjem lopova, točnije - kradljivice. Radi se o 46-godišnjakinji koja je u petak oko 14 sati ispred ulaza u podružnicu osiguravajućeg društva, otuđila nezaključani bicikl  marke Cruiser, u vlasništvu 41-godišnjakinje. Otuđeni je bicikl pronađen na adresi 46-godišnjakinje te vraćen oštećenoj. Protiv počiniteljice će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Krađe.

            

           

Komentari