Policija biciklistima i pješacima dijeli reflektirajuće prsluke

Objavljeno: 20.04.2011. 15:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U protekle dvije godine na cestama Varaždinske županije u prometnim nesrećama nastradala su 144 biciklista i 127 pješaka.

U četvrtak i petak u vremenu od 4 do 6 i od 20 do 23 sata varaždinski policajci provest će preventivnu akciju pod nazivom “Biti vidljiv u prometu – znači biti siguran“.

U spomenuto vrijeme na najugroženijim dionicama ceste izvan naselja, provodit će se nadzor prometa pješaka i biciklista. Policajci će biciklistima darivati reflektirajuće prsluke, dok će pješaci dobiti reflektirajuće okovratnike.

Represivnih mjera neće biti. U protekle dvije godine, inače, na cestama Varaždinske županije u prometnim nesrećama nastradalo su 144 biciklista i 127 pješaka. Četrnaest biciklista smrtno je stradalo.

– U znatnom broju prometnih nesreća, pješaci i biciklisti kao žrtve, svojim su nepropisnim ponašanjem u prometu pridonijeli prometnoj nesreći u kojoj su stradali. Jedan od važnih čimbenika njihove sigurnosti i to poglavito noću te u uvjetima smanjene vidljivosti u prometu, jest njihova uočljivost na cestama – ističu u Policijskoj upravi varaždinskoj.

Komentari