detalji iz policije

Policija ga zaustavila, on ih počeo vrijeđati, galamiti i psovati. Sada sjedi u zatvoru

Objavljeno: 17.04.2023. 10:03

Zadnja izmjena: 17.04.2023. 10:11

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

U subotu, 15. travnja oko 2.30 sati u Horvatskom, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaustavili su osobno vozilo.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, prilikom zaustavljanja, vozač, za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o 46-godišnjaku, je izašao iz vozila te počeo vikati i galamiti na policijske službenika. Nakon što su ga zatražili osobne dokumente, iste je vrijeđao raznim pogrdnim riječima i psovkama te je krenuo prema svojem vozilu u namjeri da se udalji s mjesta postupanja.

Kako se oglušio na upozorenja policijskih službenika, isti su nad njim uporabili sredstva prisile i to tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, nakon čega je uhićen i priveden u Policijsku postaju. U Policijskoj je postaji pregledan po liječniku ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je utvrđeno da prilikom uporabe sredstava prisile nije zadobio ozljede. Provjerom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme kad mu je od strane Policijske postaje Ivanec izdana zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Također mu je ponuđeno alkotestiranje, koje je odbio, iako je pokazivao znakove alkoholiziranosti.

Istog dana u 10:30 sati je priveden sucu Općinskog suda u Varaždinu, koji mu je odredio 10 dana zatvora.

Komentari