Policija ih zatekla prilikom utovara ukradenog drva

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 09.12.2013. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Pokušaj krađe dogodio se 7. prosinca u vremenu od 14 do 16 sati, u šumskom predjelu između naselja Podturen i Sivica zvanom "Sivička Dobrava".

Osamnaestogodišnjak iz Podturna te dvoje djece s područja Međimurske županije porušili su 17 stabala drva bagrema, odnosno oko 10 kubičnih metara drvne mase.

U pripremi drva za odvoz i utovaru na dva teretna vozila pomagali su im 27 i 35-godišnjak iz Podturna, a u tome su ih zatekli policijski službenici te tako spriječili krađu.

Počiniteljima su privremeno oduzeta ukradena drva, ali i motorna pila te oba teretna vozila. Nakon što se utvrdi vlasnik šume, kao i visina materijalne štete, protiv počinitelja će se podnjeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom noći sa 7. na 8. prosinca u šumskom predjelu zvanom "Lisičine", između naselja Prelog i Donji Pustakovec, nepoznati počinitelj je postavio žičanu zamku u koju se ulovila srna koja je uginula.

Srnu je preuzeo lovnik lovačkog društva iz Preloga. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari