izvijestila pu varaždinska

Policija imala posla s alkoholiziranim ženama: Jedna završila u bolnici, druga na triježnjenju

Objavljeno: 16.01.2023. 10:07

Zadnja izmjena: 16.01.2023. 10:14

Foto: Ilustracija ( Fotografija ne prikazuje aktere događaja)

Danas je policija izvijestila o dvije prometne nesreća u kojima su ovoga vikenda sudjelovale žene pod utjecajem alkohola.

Jedna se nesreća dogodila u petak oko 15.30 sati u Varaždinu. Žena starosti 50 godina upravljala je biciklom pod utjecajem alkohola od 1,89 g/kg nogostupom ulice Zrinskih i Frankopana iz smjera ulice Tome Blažeka. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Kapucinskog trga, uključila se u promet na Kapucinski trg, s nogostupa na obilježenu biciklističku stazu koja prelazi preko kolnika, a da prethodno nije propustila sva vozila koja su se kretala istim. Pritom je udarila u prednji desni bočni dio osobnog vozila kojim je ulicom Zrinskih i Frankopana upravljala 28-godišnjakinja, skrećući ulijevo prema ulici Augusta Cesarca. Vozačica bicikla je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 14. siječnja oko 20.15 sati u Varaždinskoj ulici u Hrženici, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.85 g/kg upravljala 39-godišnjakinja. Ista je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja dovedena u Policijsku postaju Ludbreg i smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

 

Komentari