obilazio rampu

Policija iznijela detalje jučerašnjeg naleta vlaka na auto kod Ludbrega

Objavljeno: 18.04.2023. 09:09

Zadnja izmjena: 18.04.2023. 09:15

Foto: Foto čitatelja

U ponedjeljak, 17. travnja oko 12.35 sati, u Frankopanskoj ulici u Ludbregu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 68-godišnji muškarac.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, on je upravljao osobnim vozilom Frankopanskom ulicom iz smjera državne ceste D-2 u smjeru centra Ludbrega. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini, nije se zaustavio pred prijelazom, iako je uređaj za zatvaranje prometa bio spušten te su bili uključeni svjetlosni i zvučni znaci radi nailaska vlaka.

Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u spušteni polubranik pružnog prijelaza, nakon čega se nastavio kretati preko pružnog prijelaza. Pritom je u desni bočni dio njegovog vozila, udarila lokomotiva teretnog vlaka koji je prometovao iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice. Osobno je vozilo od siline udara odbačeno u lijevu stranu van kolnika, na zelenu površinu. Vozač je pritom ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržan na liječenju, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari