nesreća

Policija izvijestila o detaljima nesreće u kojoj je sinoć stradao Roman Strelec

Objavljeno: 29.10.2021. 09:31

Zadnja izmjena: 29.10.2021. 09:32

Kao što smo već izvijestili, jučer se u Novoj Vesi Petrijanečkoj dogodila prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen pješak, a radi se o Romanu Strelecu, bivšem županijskom vijećniku i kandidatu za načelnika Općine Petrijanec na prošlim lokalnim izborima.

Policija je nakon obavljenog očevida iznijela detalje prometne nesreće:

  • 'Vozač bio pod utecajem alkohola': Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.74 g/kg upravljao 42-godišnjak. Upravljao je iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Nove Vesi Petrijanečke.
  • 'Vozio prebrzo': Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja i vlastitim sposobnostima uslijed čega je prednjim djelom vozila udario u 49-godišnjeg pješaka, koji na sebi nije imalo reflektirajući prsluk ili materiju. Pješak se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika.
  • Pješak zadobio teže ozlijede: Od siline udara pješak je odbačen na prednji dio vozila te je pao na kolnik. Uslijed udara i pada pješak je zadobio teže ozljede. Ozlijeđeni je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede su mu okvalificirane kao teže.
  • Cesta je bila zatvorena: Zbog očevida prometne nesreće županijska cesta od Nove Vesi Petrijanečke do raskrižja sa Zelendvorskom ulicom je bila zatvorena za sav promet od 19.15 do 20.50 sati. Promet se odvijao obilaznim pravcima

Komentari