istovrsni prekršaji

Policija kod Novog Marofa zaustavila pijanog 'ponavljača', prijeti mu kazna od 20 tisuća kuna

Objavljeno: 26.07.2022. 09:50

Zadnja izmjena: 26.07.2022. 09:50

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Jučer, 25. srpnja u 22.20 sati na državnoj cesti D-3 u Presečnu, policijski službenici Poslicijske postaje Novi Marof zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 35-godišnjak iz Presečna.

Kako navode iz policije, provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.89 g/kg i u vrijeme kada izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i prije stjecanja prava na upravljanje. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja.

Nadalje u priopćenju Policijske uprave varaždinske stoji kako je isti zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Novi Marof do dovođenja na prekršajni odjel Općinskog suda. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 20.000 kuna i kazna zatvora do 90 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Komentari