spreman za rat

Policija našla automatsku pušku kod 41-godišnjaka - evo što vi trebate uraditi ako imate takvu doma...

Objavljeno: 10.05.2017. 10:12

Zadnja izmjena: 10.05.2017. 10:16

Foto: Ilustracija

Jučer su policajci pretražili kuće i druge prostorije u Jakopovcu i Leštakovcu kojima se koristi 41-godišnji muškarac te pritom pronašli automatsku pušku s preklopnim usadnikom, dva spremnika streljiva i više desetaka različitog streljiva.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja.

A ako vi imate nešto slično doma...

Neki su, nažalost, iz prošloga rata ponijeli doma "suvenire" u vidu puški, bombi, mina i sličnih ubojitih sredstava. Takvo je oružje opasno i za same ukućane, pa zbog toga policija već duže vrijeme provodi preventivni projekt "Manje oružja - manje tragedija". To ujedno znači da svako ilegalno oružje možete predati policiji bez ikakvog straha od kazne.

No, oružje nemojte donositi osobno u policijsku postaju - jer bi moglo doći do aktiviranja i neželjenih posljedica. Stoga trebate nazvati 192 i obavijestiti policiju. Na kućna vrata pokucat će vam stručni policijski službenici - u civilu i s civilnim vozilom, tako da nećete morati susjedima objašnjavati što radi policijski kombi u vašem dvorištu. Oružje će se onda preuzeti i vi ste - a i vaši ukućani - nakon toga mirni. Jer takvo oružje ipak prije može naštetiti vama i vašim bližnjima, a ne neprijatelju u nekom budućem ratu.

Komentari