ozlijeđeno dijete od 7 mjeseci

Policija o prometnoj nesreći na kobnom varaždinskom raskrižju danas ujutro

PU Varaždinska

Objavljeno: 08.08.2019. 16:28

Zadnja izmjena: 08.08.2019. 16:28

Kao što smo već izvjestili, jutros oko 9.13 sati došlo je do prometne nesreće na raskrižju Koprivničke i Međimurske ulice u Varaždinu u kojem se jedno vozilo prevrnulo, a ozlijede zadobilo sedmomjesečno dijete. 

>>Na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice sudarila se tri vozila, ozlijeđeno jedno dijete

Budući da u isto vrijeme na istom raskrižju nisu radili semafori, javnost postavlja pitanja o uzroku spomenute prometne nesreće, o čemu se sad oglasila i PU Varaždinska. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Mladić starosti 19 godina upravljao je Koprivničkom ulicom iz smjera Ludbrega u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja sa Međimurskom ulicom na kojem u tom trenutku nije semafor radio zbog kvara, nije propustio osobno vozilo kojim je Međimurskom ulicom iz smjera Čakovca u smjeru centra grada upravljala 36-godišnjakinja. Uslijed udara došlo je do prevrtanja vozila. Ozljede je zadobila vozačica, 70-godišnja suputnica i sedmomjesečno dijete. Sve ozlijeđene osobe prevezene su u varaždinsku Opću bolnicu gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Kada je riječ konkretno o neispravnosti semafora, policija piše sljedeće:

U trenutku prometne nesreće uklanjao se kvar na semaforu, a zbog čega se na mjestu događaja od 7.30 sati nalazio i policijski službenik koji je u vrijeme jačeg intenziteta prometa na raskrižju provodio tjelesno upravljanje prometom.  U vrijeme same prometne nesreće policijski službenik nije upravljao prometom na raskrižju, već je prednost prolaska bila uređena postavljenom prometnom signalizacijom. Ovim putem apeliramo na sve sudionike u prometu da su na semaforiziranim raskrižjima u trenutku kada je na istima upaljeno žuto treptajuće svjetlo ili kada je semafor isključen dužni poštivati prednost prolaska sukladno postavljenim prometnim znakovima.

Komentari