kazneno djelo

Policija o uništavanju zastave srpske zajednice: 'Intenzivno tragamo za počiniteljem'

Objavljeno: 30.11.2021. 10:03

Zadnja izmjena: 30.11.2021. 10:03

Foto: Ilustracija

Nepoznata je osoba jučer u Varaždinu uništila zastavu srpske nacionalne manjine, nakon čega su čin javno osudili župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Neven Bosilj, a o događaju se priopćenjem, koje prenosimo u nastavku, očitovala i policija naglasivši kako "intenzivno tragaju za počiniteljem".

- Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe Vijeća jedne nacionalne manjine grada Varaždina, kojom prijavljuje da je od 26. do 27. studenog u ulici Alojzija Stepinca u Varaždinu nepoznati počinitelj otuđio zastavu i oštetio nosač zastave nacionalne manjine. Policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari nadležnom državnom odvjetništvu, te intenzivno poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela - kazali su iz policije.

Podsjetimo, uništena zastava nalazila se na zgradi Vijeća sprske nacionalne manjine u Varaždinu, zajedno sa zastavama Republike Hrvatske i Grada Varaždina, no jedina je ona bila uništena. Čin je prvo osudio župan uz riječi kako "taj čin treba sankcionirati jer ne doprinosi suživotu i toleranciji koji su oduvijek bili jedni od simbola življenja na ovim prostorima", dok je gradonačelnik izjavio kako je "ozbiljno zabrinut što se to događa u Varaždinu i među Varaždincima". 

Komentari