pročitajte

Policija objavila sve detalje noćne prometne nesreće na autocesti, ozlijeđene tri osobe

Objavljeno: 25.09.2023. 11:45

Zadnja izmjena: 25.09.2023. 11:45

Foto: DVD Novi Marof

U petak, 22. rujna oko 21 sat na autocesti A-4 kod Pake, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, djevojka u dobi od 24 godine upravljala je osobnim vozilom lijevom prometnom trakom zapadne kolničke trake autoceste, iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Prilikom izlaska iz desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila je nadzor nad upravljačem i sletjela vozilom van kolnika u desnu stranu.

Vozilo je pritom udarilo u jednostruku metalnu odbojnu ogradu, pri čemu se od siline udara zarotiralo i ponovno vratilo na kolnik gdje se prevrnulo na krov i zaustavilo u lijevoj prometnoj traci. Neposredno nakon što su vozačica i 25-godišnja putnica izašle iz vozila, lijevom prometnom trakom naišlo je osobno vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak.

Navedeni je prednjim dijelom vozila udario u prednji desni dio vozila vozačice, prilikom čega je došlo do dekompresije pneumatika prednjeg lijevog kotača njegovog vozila, uslijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika u desno gdje je prednjim dijelom vozila udario u jednostruku metalnu odbojnu ogradu te se zaustavio. Neposredno iza toga, na vozilo vozačice koje se i dalje nalazilo neobilježeno i neosvijetljeno na lijevoj prometnoj traci, naletjelo je osobno vozilo kojim je po desnoj prometnoj traci upravljao 27-godišnjak.

Navedeni je izbjegavajući razasute dijelove vozila po kolniku, lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio vozila vozačice. U prometnoj su nesreći ozlijeđene vozačica i putnica iz njezinog vozila te 51-godišnji vozač. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari