Policija ponovo uhitila sin generala Ivana Koradea, ovaj put zbog prijetnji i iznuda

Piše: evz/24sata.hr

Objavljeno: 05.11.2015. 16:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Zagorje.com

Sin pokojnog generala Ivana Koradea, Mario ponovo pravi probleme. Ovaj put od svog prijatelja iznudio je više od 40.000 kuna pa ga je policija uhitila zbog prijetnji i iznuda.

Korade se s 24-godišnjim mladićem počeo družiti nakon očevog pokolja i počeo ga je iznuđivati, piše 24 sata. Prvi novac zatražio je 2012., što je trajalo sve do utorka kad ga je mladić napokon odlučio prijaviti.

- Izvadit ću ti grkljan, pobit ću ti obitelj, razbit ću te, vidjet ćeš što će ti se dogoditi, pošalji mi novac, daj mi ga – prijetio je Korade.

Mladić mu je unazad tri godine slao ili davao novac, u više navrata po nekoliko tisuća kuna, jednom i 10.000. No iznude nisu prestajale, a žrtva se stravično bojala da će Korade i ostvariti svoje prijetnje. Dečko je i obolio, završio nedavno na Hitnoj. Na kraju je ipak odlučio prijaviti Koradea.

Policija ga je uhitila, a iznuđivani mladić svoj je iskaz dao i državnom odvjetništvu u Zlataru. Osim za iznudu, prijavili su ga i za sprečavanje dokazivanja. Korade je, naime, od istog mladića tražio da da lažan iskaz u njegovu korist kad je u siječnju brutalno pretukao braću Bistrović, Roberta (24) i Nenada (19) te njihova susjeda Zlatka Behina (31). Tražio je da svjedoči kako je tad bio s njim i da nikog nije pretukao, što je mladić iz straha i učinio, ali je kasnije povukao iskaz.

Državno odvjetništvo za Koradea traži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Dobio je 30 dana istražnog zatvora.

Izvor: 24 sata

Komentari