Policija pronašla prevarantice koje su masažama mamile ljude i krale im novac

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 21.02.2013. 11:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Novomarofska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe u dobi od 24 i 40 godina, zbog sumnje da su od 28. studenog 2012. do 30. siječnja, u tri navrata otuđile novac iz kuća ženskih osoba starosti 76, 80 i 81 godinu.

Kako je utvrđeno, navedene su dolazile do osoba za koje su procijenile da žive same, te im se predstavljale kao zdravstvene djelatnice, nudeći im usluge zdravstvene njege i masaže.

Za vrijeme kad je jedna od njih masirala oštećene žene aparatom za masažu, druga je koristila priliku i otuđivala novac. Ukupno su ovim kaznenim djelima otuđile iznos od oko 16 000 kuna. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela krađe.

Policija koristi ovu priliku i ponovno skreće pozornost građanima da ne nasjedaju ponudama za kupnju proizvoda ili usluga u svojim stanovima i obiteljskim kućama, kojom prilikom počinitelji iskorištavaju njihovo povjerenje te ih dovode u zabludu ili koristeći njihovu nepažnju, otuđuju predmete ili novac.

Ukoliko se netko od građana nađe u opisanoj situaciji, policija savjetuje da odmah obavijeste istu na broj 192, te da pokušaju zapamtiti što više detalja o takvim osobama, kao i registarskim oznakama vozila kojima se služe.

Komentari