PU Varaždinska poslala je izvanredno priopćenje, a tiče se 17-godišnjaka iz Svibovca Podravskog koji trenutno leži na kirurgiji u Varaždinu. Podsjetimo, županijski vijećnik Živog zida Marijan Dominko na svojoj je Facebook stranici jučer javnost obavijestio o cijelom slučaju.

Naime, kako je rekao u video poruci na Facebooku, 17-godišnjak je završio u bolnici nakon što je proveo noć u PP Varaždin te nakon što ga je pretukao policajac koji je dječaka kasnije optužio za prijetnju ubojstvom. Dominko je bio zatim pozvan za svjedoka od strane dječakove majke jer je policija nakon navodne prijetnje obavila pretres stana.

Kako poručuju iz policije, službenici su u ovom slučaju obavili obavijesne razgovore sa 17-godišnjakom vezano uz narušavanje javnog reda i mira u kojima je sudjelovao.

- Maloljetnik tijekom policijskog postupanja nije ni na koji način ozlijeđen, što potvrđuje i medicinska dokumentacija liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije, koja je u dva navrata i pozivana u Policijsku postaju Varaždin jer su prema maloljetniku uporabljena sredstva prisile - navodi se u priopćenju.

Kako navode dalje, nadležne službe za zakonitost postupanja utvrdile su da su sredstva prisile uporabljena zakonito i opravdano te da nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika što je potvrđeno i uvidom u video nadzor prostorije u kojoj su sredstva prisile uporabljena, kao i drugih prostorija u kojima je 17-godišnjak boravio u Policijskoj postaji Varaždin.

 

 

 

Komentari

19.02.2018. 11:58h Zadnja izmjena: 19.02.2018. 11:59