u mjesec i pol dana 100 tisuća štete

U Varaždinu zatvoreni jedva punoljetni kriminalci čijem će se "opusu" diviti i zatvorski veterani

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.08.2017. 14:58

Zadnja izmjena: 10.08.2017. 21:35

Foto: Ilustracija

Dovršena je istraga o dvojici mladića starosti 18 i 20 godina sa šireg Varaždinskog područja. Sumnja se da je 18-godišnjak u periodu od 30. lipnja do 9. kolovoza počinio 16 kaznenih djela krađa, drskih krađa, neovlaštenih uporaba tuđih pokretnih stvari, krivotvorenja isprava.

Sve kaznena djela dogodila su se na području Varaždina, Petrijanca, Črnca Biškupečkog, Cestice, Gornjeg Vratna, Radovca, Sračinca, Presečna, Zelendvora i Zaprešića, a ukradeno je više bicikla, mobitela, novčanika, novaca, osobnih vozila, registarskih pločica i jedan motocikl. Ukradene predmete je koristio za osobne potrebe i daljnju prodaju.

Također se sumnja da je 20-godišnjak zajedno sa 18-godišnjakom u Varaždinu na kupalištu Aquacity, 5. kolovoza iz osobnog vozila ukrao dokumente, nakon čega su sa drugog vozila ukrali registarske tablice. Kasnije su istog dana u Petrijancu sa automobila također ukrali strane registarske tablice sa osobnog vozila i njih montirali na ukradena vozila i korstili u prometu.  

Počinjenim kaznenim djelima osumnjičeni su počinili materijalnu štetu koja se procjenjuje na stotinjak tisuća kuna. Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni 18-godišnjak je danas predan uz kaznenu prijavu Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok se protiv 20-godišnjaka podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari