u majerju

Policija: Već smo četiri puta zaustavili pijanog 'ponavljača', a sud ga pustio na slobodu

Objavljeno: 16.02.2022. 10:34

Zadnja izmjena: 16.02.2022. 10:34

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Kako navode iz policije, u nedjelju su zaustavili višestrukog recidivista iz skupine najtežih prometnih prekršaja, a on je kasnije od strane suda pušten na slobodu.

Podsjetimo, u nedjelju je u Majerju, u večernjim satima u kontroli prometa od strane policijskih službenika zatečen 50-godišnji višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja, te je priveden u prostorije Policijske postaje Varaždin.

Vozilom je upravljao pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg, a s obzirom da je isti višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja u prometu, uhićen je i priveden u PU varaždinsku gdje je zadržan do otrježnjenja. Obzirom da se radi poznatom počinitelju prometnih prekršaja koji je u protekle tri godine četiri puta pravomoćno kažnjen za prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, isti je zbog bojazni da će ponoviti istovrsne prekršaje priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom zadržavanja istog u Zatvoru. Za počinjeni prekršaj mu je prijetilo izricanje novčane kazne u iznosu do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Ipak, kako navode iz policije, nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje vozač je pušten na slobodu uz obrazloženje da ne postoji opasnost da će okrivljenik ponoviti istovrsne prekršaje.

Komentari