IZVANREDNO PRIOPĆENJE

Evo što piše u opširnom policijskom izvješću nakon tragedije kod Bele 2

Objavljeno: 15.07.2021. 22:00

Zadnja izmjena: 16.07.2021. 08:37

Zbog velikog interesa javnosti vezano uz tragičnu događaj u zoni dvorca "Bela 2" iz PU varaždinske stiglo je izvanredno izvješće po obavljenom očevidu. Izvješće prenosimo u cijelosti.

  • Dojava u četvrtak oko 14 sati: "Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske je danas oko 14 sati zaprimio dojavu da je u mjestu Bela, ulica Bela 2 prilikom izvođenja zemljanih iskopa došlo do zatrpavanja djelatnika sa zemljom. Na mjesto događaja upućene su sve hitne službe.
  • Stradali starosti 45 i 22 godine: Brzim intervencijama vatrogasaca i ostalih hitnih službi na mjestu događaja sa radnim strojem pokušalo se doći do zatrpanih osoba, ali su na žalost zbog zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuli. Kako je utvrđeno nesretno su stradali muškarac starosti 45 i mladić starosti 22 godine sa područja Požeško-slavonske županije.
  • Radovi iskopa zemlje i polaganja cijevi: Očevid je obavio Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom zaštite na radu. Kako je utvrđeno očevidom, tijekom današnjeg dana oko 13.30 sati na području Bele u krugu Dvorca Bela 2, radove su izvodili djelatnici jednog građevinskog poduzeća sa varaždinskog područja. Izvodili su radove iskopa zemlje i polaganja cijevi, kojom prilikom je došlo do odrona djela zemlje u iskopanom kanalu za vrijeme kada su u kanalu bili radnici poduzeća. Prilikom odrona je došlo do zatrpavanja dva radnika.
  • Intervenirale sve žurne službe: Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Novi Marof, Ivanec, Završje Podbelsko i Margečan, koji su pomagali u izvlačenju unesrećenih, te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije i policijski službenici. Tijela nesretnih muškaraca prevezeni su na patologiju varaždinske Opće bolnice gdje će se obaviti obdukcija. Policijski službenici će Posebnim izvješćem izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo." piše u prioćenju.

Komentari